Egy újabb gyurma receptre leltünk! Nálunk ez a nyerő recept!
Play dough házilag:
Hozzávalók: 1 csésze liszt, 1/4 csésze só, 2 tk borkősav, 1 tk étolaj, kb. 1/2 csésze langyos víz, ételszínezék
A lisztet, sót, borkősavat elegyítjük, hozzáöntjük víz nagy részét és az olajat, és gyúrni kezdjük. Közben lassanként adagoljuk hozzá a vizet, míg el nem érjük azt az állagot, amit szeretnénk. (Az egyes lisztek vízfelvevő képessége különböző lehet, ezért nem tudok pontos vízmennyiséget megadni.)
A színezéket belerakhatjuk már a vízbe is, de utólag is hozzágyúrhatjuk.
A gyurma lezárt műanyag dobozban tárolható. Ha kicsit megkeményedik, vizes kézzel felfrissíthető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése